Novosti

Tricky: Moja muzika je način preživljavanjaTricky: Moja muzika je način preživljavanja

Objavljeno: 01.01.1970 u 01:00
Autor: RedHead

Priča o famoznoj bristolskoj trojci je prenaduvana, konstruisana od strane medija i zvuči mnogo romantičnije nego u stvarnosti, a to nam je otkrio Tricky, revijalni izvođač i najveća zvijezda druge večeri ovogodišnjeg Jelen Demofesta.

Prema rečima slavnog muzičara iz Bristola, romantizovana verzija priče o bristolskoj trojci, koju čine on, Massive Attack i Portished je priča koja je prenaduvana u medijima.

"Bristol je mali grad, i ja kao neko ko je odrastao u njemu ne mislim da je 'rasadnik talenata'. Čista je slučajnost što je nekoliko muzičara istovremeno postalo popularno ali, morate da shvatite, Portishead je bend koji dolazi iz istoimenog grada, koji veze sa Bristolom ima samo toliko da se nalazi u blizini", kaže Triki.

Autor hitova poput "Evolution Revolution Love", "Overcome", "Murder Weapon" ili "Hell Is Around The Corner" stigao je da se "promuva" po Banjaluci, a prokomentarisao je kako je grad lep, ljudi prijateljski, ali da je "teško pronaći toalet kada vam zaista treba".

Na pitanje zašto se preselio u Pariz, otkrio nam je da mu je bilo lepo dok je živio u Americi, ali da nije želeo da bude tako daleko od porodice.

"U Londonu, koji je možda logična opcija, ne želim da živim. Više ne prepoznajem taj grad, postao je prekomercijalan i nepodnošljiv. U Parizu mi je za sada dobro."

Tricky kaže da je odavno prestao da sluša muziku koju serviraju mediji, da nikad ne gleda muzičke televizije, ne sluša radio, nego da sluša samo demo snimke mladih muzičara koji mu stižu i koje mu poklanjaju svakodnevno.Za razliku od kolega koji su u svet muzike ušli vođeni željom da pokažu svoj talenat i rade ono što vole, Tricky kaže da je ovu karijeru izabrao vođen nagonom za preživljavanjem.

"Rođen sam i odrastao u getu, a moji uzori su uglavnom bili kriminalci i svakakvi sumnjivi tipovi. Muzikom sam počeo da se bavim jer sam u njoj prepoznao šansu da se izvučem iz sveta kriminala i siromaštva. Znate, moja baba nikad nije letela avionom, nikad nije napustila Britaniju, i nije da baš preterano želi, ali ja želim da mogu da joj pružim tu opciju."

O samom Demofest festivalu Tricky ima samo riječi hvale.

"Velika je stvar kada dobijete šansu da u uslovima kakvi su na Demofestu predstavite ono što radite. Siguran sam da i mladi izvođači to znaju."

(Vesna Kerkez, MONDO)


1 2 3 4 5

  • Ostavite komentar

Učitavam...