Novosti

Stereo MC's na Demofestu!Stereo MC's na Demofestu!

Objavljeno: 28.06.2010 u 16:10
Autor: RedHead

Ovogodišnji Demofest će biti održan od 21. do 24.jula na tvrđavi Kastel u Banjaluci. Prvi revijalni nastup imaće Stereo MC's!

Prvo Demofest veče, nakon što se publici na tvrđavi Kastel predstavi prvih deset demo bendova, imaćete priliku slušati grupu koja prvi put dolazi u BiH, a to je Stereo MC's.

Stereo MC je engleska alternativna hip-hop/acid jazz grupa koju su oformili sedamnaestogodišnji Rob Birch (pjevač) i Nick "The Head" Hallam (sintisajzer, kompjuteri, skrečovanje).

Rob i Nick su inače prijatelji od svoje šeste godine, a 1985. godine u Notingemu osnovali su bend pod nazivom Dogman and Head.
Iste godine prelaze u London, primaju nove članove i 1987. godine postaju Stereo MC’s. Ostali članovi benda su Owen If, Cath Coffey, Andrea Bedassie i Verona Davis.

Snimaju debi album naziva "33 45 78" koji objavljuju 1988. godine. Njihov prvi crossover hit je "Lost In Music", a na listu US top 20 dolaze pjesmom "Connected" sa istoimenog albuma za koji su dobili i britansku nagradu za najbolju grupu I najbolji album 1994. godine.

Posljednjom pjesmom "Deep Down and Dirty" sa istoimenog albuma, vraćaju se 2001. godine, nakon višegodišnje pauze, na sam vrh svjetske muzičke scene.

Kao i na samome početku, Stereo Mc's i danas prate Cath Coffey i fantastičan bubnjar Owen If, a nadarenom pjevaču fenomenalnim breakbeatovima i pozitivnim vibracijama još su veći plus prekrasni prateći vokali Verone Davies i Andree Groves.

Pjesme poput "Connected", "Step It Up", "Creation" ili "Ground Level" ostaju klasici koji još uvijek inspirišu i pokreću nove umjetnike i danas.

Prije dvije godine izdali su live album pod nazivom "Live at the BBC". To je kompilacija od 18 pjesama koje su uzete sa svih studijskih albuma, a većina ih je skinuta u live-verziji (najčešće s koncerta u Town And Country Clubu u Londonu '93-e).

Svi fanovi tu za sebe mogu naći "Elevate My Mind" (koji je inače bio prvi britanski hip-hop singl koji je dospio na američku muzičku top listu), "Deep, Down and Dirty", "Playing with Fire", "Lost in Music", "Creation" i nenadmašivu pjesmu "Connected".

Za ovaj bend kažu da u sebi nosi nešto vrlo posebno , kao npr. zvukove i beatove pjesama kao što su "Breeze" ili "Step It Up" koji su danas skoro neponovljivi.

Iza sebe imaju deset albuma: 33-45-78 (1989), The Stereo MCs [EP] (1990), Supernatural (1990), Connected (1992), DJ-Kicks: Stereo MCs (mixed by the Stereo MCs) (2000), Deep Down And Dirty (2001), Retroactive (2002) ('best of' compilation album), Paradise (2005), Live at the BBC (2008) i “Double Bubble” (2008).

Privilegiju da budu proglašeni jednim od najinovativnijih i najzanimljivijih bendova u hip-hop elektronskoj muzici današnjice im ni danas ne može osporiti niko.

Portparol Q magazina 1997. godine je rekao: "Oni su jako željeli da se ne ponavljaju".

Remixi za Madonnu ("Frozen"), Jungle Brothers ("Jungle Brother") u 1998. potvrdili su da ovaj bend još uvijek živi.

Njihov posljednji album, “Double Bubble”, objavljen je u julu 2008.
godine, a u decembru iste godine bili su predgrupa Mednessu na njihovom velikom koncertu u O2 Areni u Londonu.

Za afterparty pobrinuće se Gemini DJs iz Novog Sada!

I ove godine ulaz na Demofest je potpuno besplatan!


1 2 3 4 5

  • Ostavite komentar

Učitavam...