Novosti

Sonica predstavlja: DicksterSonica predstavlja: Dickster

Objavljeno: 08.06.2011 u 22:32
Autor: RedHead

Dik Trevor poznatiji kao Dickster, goa i trance pionir jedan je od hedlajnera ovogodišnjeg Sonica festivala.

Festival se održava u Crnoj Gori, na predivnoj Velikoj plaži, koja se nalazi između Ulcinja i Ade Bojane, od 12. do 16. avgusta.

Trevor je počeo da stvara muziku ranih devedesetih, kao student. Udruživši se sa Metom Koldrikom, stvorio je Green Nuns of Revolution, projekat čiji su se radovi skoro odmah po nastanku, vrtoglavom brzinom našli na većini uglednih britanskih izdavačkih etiketa.

Nakon nekoliko godina, ovom sjajnom dvojcu pridružio se klavijaturista benda “Brand New Heavies”, Nil Kauli, koji je dodao primjesu fanka u njihovu muziku. Zajedno su nastupali širom svijeta, a napravili su spot i za MTV.

 

“Nuns” su se razišli 1998. Godine, a Dik je od tada sarađivao sa brojnim muzičarima, uključujući i poznatog Sajmona Posvorda, kao i Tristana.

Čini se da je za ovog višestruko talentovanog muzičara trance pravac bio preuzak, pa se poslije nekog vremena udružio sa Denijem Havelsom, s kojim je napravio sjajna izdanja za lejbl legendarnog Džona Digvida – Bedrock, a naredno izdanje „Breathe“, koje je izašlo pod etiketom Renaissance Recordsa našlo se među 60 najslušanijih singlova u Velikoj Britaniji.

Samostalni projekat nazvan Dickster donio mu je novu slavu među trenserima, a od skora, zajedno sa Džejmsom Monroom gradi projekat Lucid, usmjeren više ka minimalnom tehno zvuku.

Australia, Japan, Južna America, Južna Africa, Rusija i cijela Evropa su samo dio njegovog puta koji je prešao nastupajući nekoliko prethodnih godina.

U Crnu Goru donosi dah autentičnog britanskog andergraunda, pa ga, ukoliko dođete na festival, nikako ne smijete propustiti.

Više o festivalu potražite na oficijelnoj internet stranici. Informacije o cijeni karata za BiH, načinu plaćanja i preuzimanja potražite OVDJE.

 


1 2 3 4 5

 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • Sonica Dance Festival – odbrojavanje počinje 31.07.2011 u 19:38

   Sonica Dance Festival – odbrojavanje počinje

   Još tačno 12 dana ostalo je do početka Sonica Dance festivala, koji se ove godine održava na ulcinjskoj Velikoj plaži u Crnoj Gori.

  • Sonica predstavlja: AstroPilot 14.07.2011 u 20:51

   Sonica predstavlja: AstroPilot

   Ukoliko još niste odlučili gdje ćete ljetovati, a more i dobra zabava su vaša formula za dobar odmor – dođite na Sonica Dance festival u Ulcinj!

  • Sonica predstavlja: Allaby 01.06.2011 u 21:12

   Sonica predstavlja: Allaby

   Ukoliko su more, ljeto i dobra muzika pri vrhu vaše liste stvari neophodnih za dobar provod, onda je festival Sonica nezaobilazna destinacija za vas ovog ljeta.

  • Sonica presents: Ajja 19.05.2011 u 17:46

   Sonica presents: Ajja

   Na festivalu Sonica, koji se ove godine održava u Crnoj Gori, na Velikoj plaži, slušaćemo i jednog multitalentovanog Švajcarca poznatog pod imenom Ajja.

  • Sonica presents: Ace Ventura 11.05.2011 u 17:31

   Sonica presents: Ace Ventura

   Festival Sonica, koji se ove godine održava od 12. do 15. avgusta u Crnoj Gori, na Velikoj plaži između Ulcinja i Ade Bojane, ugostiće jednog od najtraženijih trance umjetnika u svijetu – Ace Venturu.

  • Sonica predstavlja: Absolum! 27.04.2011 u 21:26

   Sonica predstavlja: Absolum!

   U okviru Sonica festivala, koji se ovog ljeta održava od 12. do 15. avgusta u Crnoj Gori, na Velikoj plaži između Ulcinja i Ade Bojane nastupiće neki od najboljih psytrance DJ-eva i producenata na svijetu.

  • Sonica Dance Festival, Crna Gora, avgust 2011. 10.04.2011 u 19:11

   Sonica Dance Festival, Crna Gora, avgust 2011.

   Sonica festival ove godine se premješta iz Italije u Crnu Goru za svoje 5. izdanje koje će se održati na prelijepom novom mjestu - prekrasnim dugim pješčanim predjelima "Velike Plaže" između Ulcinja i riječnog ostrva Ada Bojana.

Učitavam...