Novosti

Petar Dundov & Ivee u Domu mladih!Petar Dundov & Ivee u Domu mladih!

Objavljeno: 23.11.2009 u 20:53
Autor: RedHead

Dom mladih / Centar Skenderija Sarajevo Vam ponosno predstavlja gostovanje jednog od najcjenjenijih evropskih techno DJ-a i producenata, Petra Dundova, kao i beogradske pionirke hard techno live acta Ivane Aleksandrovic – IVEE.

Petar Dundov je osnivač Perfectiona, kultne techno organizacije pod čijim imenom već duže vrijeme dovodi najkvalitetnija svjetska techno imena u Zagreb. Osim toga za sobom nosi velik broj nastupa u poznatim europskim techno klubovima, kao i na velikim techno festivalima. Trenutačno je jedan od najcenjenijih europskih techno DJ-a i producenata. Svoj prvi maxi je objavio 1993. na berlinskoj etiketi "Formaldehyd Records". Ohrabren svojim prvim projektom, nastavlja svoj producentski rad ali se publici predstavlja i svojim live act nastupima, proširujući svoju kreativnost na različite projekte, stalno unoseći novitete u svoje radove. Istovremeno, poćinje da radi i kao DJ, bivajući tako sve prisutniji na elektronskoj sceni. 1996. osniva projekat Brother's Yard sa idejom da razdvoji techno zvuk na svoje osnovne komponente i ponovo ih sklopi na novi, eksperimentalni način. Uslijedila su izdanja na eminentnim techno etiketama "Absense", "PV" (Pascal F.E.O.S.), "Phono Elements", "Music Man" i saradnja sa Pascal F.E.O.S. kroz projekat Tika Taka (Dundov / F.E.O.S.). 2001. godine Petar Dundov objavljuje svoje ambijentalne radove za etiketu "Tomorrow", čiji je vlasnik sam Jeff Mills. Album "Sculptures 1-3" predstavlja vanvremenski koncept sa filozofskim pristupom zvuku kao formi. Sve u svemu, Petar Dundov je do sada objavio preko 30 maxi singlova i 3 albuma najkvalitetnijeg techno zvuka za različite etikete iz Njemačke, Britanije, Švedske i Francuske, što ga sa razlogom svrstava u sam vrh najkvalitetnijih evropskih producenata i DJ-a. Dokaz njegovog respektabilnog statusa na evropskoj elektronskoj sceni je i članstvo u Elite Music Managementu.

Ivana Aleksandrović aka Ivee zaražena je muzičkim virusom od najranijih dana. Klasična muzika koju je izučavala nije bila dostatna da zadovolji njen nemirni duh i potrebu za adrenalinom. Intervju koji je dala za prestižni muzički časopis RAVELINE je izglasan za jedan on najboljih u 2007. god. Iste godine je proglašena za najboljeg new commer-a Hard Techno scene. Njen produkcijski rad objavljen je za Artillery rec, Crowbar, Hostage, Toolterror, Killaz i na mnogim kompilacijama i mixevima poznatih DJ-a. U posljednje dvije godine njena karijera je usmjerena ka inostranstvu. Do sada je nastupala u Njemačkoj, Belgiji, Bugarskoj, Austriji, Portugalu, Mađarskoj, Španiji, Italiji, Venecueli, Kolumbiji itd. Njena izdanja na Toolterroru kao i Killaz prodati su u više hiljada primjeraka i pobrojali su odlične kritike mnogih magazina kao i Juno records-a . Ova profesorica violine u toku večeri se transforimira u hard techno dominu, koja će vam pokazati kako i prave cure znaju dobro lupati!

Pored pomenutih zvijezda na partiju će nastupiti resident DJ Doma mladih Focho, pionir BH psychedelic scene Wedran (Triptonite), te mladi i perspektivni devetnaestogodišnji sarajevski DJ i producent Saša Savić.

Party će se održati 05. DECEMBRA u Domu mladih. A cijena ulaznice je 10 KM.

Line up:
IVEE (Hard Techno Live Act)
PETAR DUNDOV (Elite Music Management)
WEDRAN (Triptonite)
FOCHO (Dom mladih resident DJ)
Warm up DJ : Sasa Savic

Info linkovi:
http://www.myspace.com/ivee_tech
http://www.elitemm.co.uk/petar_dundov.php
http://www.petardundov.com/
http://www.myspace.com/petardundov
http://www.myspace.com/djwedran
http://www.soundcloud.com/djwedran
http://www.soundcloud.com/dj-focho
http://www.myspace.com/dommladih
http://www.myspace.com/sashasavic
http://www.soundcloud.com/sasa
http://www.skenderija.ba


1 2 3 4 5

 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • Lovely Day - promo video by Vedran Hamzić 27.08.2009 u 22:24

   Lovely Day - promo video by Vedran Hamzić

   Promo video za Lovely day party, dvorana Mejdan, Tuzla, 20. septembar, headliners: Alexandar Kowalski, Joris Voorn. Autor videa, Vedran Hamzić, muzike: Ajnspric. Enjoy!

  • DJ Valida ponovo u Domu Mladih 05.08.2009 u 08:45

   DJ Valida ponovo u Domu Mladih

   Ponosno vam predstavljamo jednu od najboljih i najtraženijih ženskih DJ-eva U Los Angelesu. Radi se o DJ Validi, koja je bosanskog porijekla. Valida je rođena u Gorazdu, a karijeru u show biznisu počinje još kao srednjoškolka u Baghdadu, gdje nastupa kao manekenka i pjeva.

Učitavam...