Novosti

Mostarac koji obećava - Alen MilivojevićMostarac koji obećava - Alen Milivojević

Objavljeno: 24.02.2010 u 02:14
Autor: RedHead

Donosimo vam intervju sa još jednim producentom iz Mostara.Radi se o Alenu Milivojeviću, koji je prošle godine počeo sa produkcijom i već je napravio izdanja koja su se našla na chartovima poznatih DJ-eva.

Alen je inače muzičar vec dugi niz godina, ali kako sam kaže elektronska muzika je nešto za šta živi!

Ko je Alen Milivojević?

Sasvim običan momak koji se bavi muzikom od jos od djetinjstva, a u zadnjih godinu dana se počeo ozbiljno baviti produkcijom elektronske muzike.

Kad si se prvi put počeo zanimati za elektronsku muziku?

Hmm...Davne 1995. prvi susret sa elektronikom je bio preko grupe The Prodigy. Bio sam fasciniran njima i njihova muzika je ozbiljno uticala na moj daljnji "muzički" razvoj. Kasnije se krenulo po partijima negdje od 1997-1998 pa sve do danas. Na mene su jako uticali Cristian Varela, Carl Cox, Umek, Dave Clarke, Jeff Mills, Terry Francis...

Da li se bavis DJ-ingom?

Trenutno ne, ali imam neke planove da počnem ozbiljnije da se pozabavim time. Sve opcije su otvorene.

U vrlo kratko vrijeme izdao si veliki broj izdanja! Dosta tih izdanja se našlo na chartovima, ali i medju top 100 na Junodownload i Trackitdown. Kakav je osjećaj, kao nekome ko tek počinje, a doživi priličan uspjeh?

Prije svega šok (pozitivni), izneneđenje, a onda velika radost. Nisam mogao da vjerujem ali eto desilo se. Četiri ili pet mojih traka se našlo na bestsellers top listama u samom vrhu, preciznije top 10 - junodownload, trackitdown...neke od traka su chartali britanski DJ Marco Woods, Richard Dinsdale, Matt Smallwood, Darkmode, Steel Grooves iz US, Luky R.D.U iz Španije… Trud se ipak na kraju isplati :)

Pokrenuo si i svoj digitalni label. Reci nam malo više o tome!

Sve je počelo sasvim slučajno, susretom sa mojim sadašnjim label partnerom i dobrim prijateljem CrazyTeck-om (Alex Castanha). Naime shvatili smo da imamo istu viziju kako bi neki future sound trebao da izgleda i zvuči i tako se rodila ideja da pokrenemo label InterTech Records. U vrijeme prenapučene scene minimalom i sa druge strane hardgroove technom, vjerujemo da ce InterTech biti pravo osvježenje :) Težimo nekom zvuku (mi to zovemo hybrid) između techna i tech housea, tako da je to mješavina svega pomalo :) Čvrsto vjerujemo i nadamo se uspjehu u radu labela iako znamo da je danas jako teško probiti se. Vec imamo dosta "poznatijih" imena na labelu ali hajde da kažem rano je pričati, jer uskoro krecemo sa ozbiljnom promocijom s obzirom da je launch date 1 jul 2010.

Šta je po tvome mišljenju formula za uspjeh?

Samo naporan rad, dušom i srcem, jer je velika sreća raditi ono što voliš, a malo nas ima tu priliku.

Planovi za budućnost?

Produkcija punom parom, InterTech, sada polako sve usmjeravam prema svom labelu, već ima dosta posla a nismo jos ni oficijelno krenuli. Možda i DJ-ing kao sto sam prethodno pomenuo, sve je otvoreno.

Poruka mladim ljudima koji žele da se bave poslom DJ-a/producenta?

Samo trud, rad, želja da se uvijek nauči nešto novo, naravno sve iz ljubavi prema tome, jer kad radiš ono što voliš to je najveće blago.

Razgovarao: Narcis Jr.

 


1 2 3 4 5

 • Komentari

  • rissbo 1rissbo 15.03.2010 u 18:58
   Možda ste trebali staviti koji link (myspace , soundcloud) ... Inače super sound , a vidim i Slayer je nekad bio na repertoaru hehe respekt
  • otherworld 2otherworld 16.03.2010 u 17:11
   http://soundcloud.com/search?q[fulltext]=Alen+Milivojevic
  • x_skater 3x_skater 17.03.2010 u 13:36
   Odlična mjuza :)
  • robertssdj 4robertssdj 24.03.2010 u 16:25
   brat moj :)
 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • Dragi moj clubvibes, šteta što te nema 22.02.2011 u 09:54

   Dragi moj clubvibes, šteta što te nema

   Jer da si tu mogao bi obavijestiti ovo malo urbane raje koja je vezana za Elektronsku muziku o uspjehu tvojih korisnika. Recimo jutros čitam na facebook-u

Učitavam...