Novosti

Mjesečni vodič kroz alternativnu kulturu u cijelom regionu!!!Mjesečni vodič kroz alternativnu kulturu u cijelom regionu!!!

Objavljeno: 08.12.2009 u 00:37
Autor: RedHead

Mjesečni vodič kroz alternativnu kulturu iz Srbije - URBAN BUG pokreće novi regionalni online magazin – MAG URBAN BUG!!!

Recept koji već pet godina uspješno funkcioniše u zadovoljavanju potreba pratioca alternativne kulture, ali i onih koji u njenom održanju neposredno učestvuju, poslužio je jačanju ove scene na prostoru cijele regije, i to pokretanjem regionalnog online magazina.

Ono što ovu ideju čini posebnom jeste njen primarni cilj, a to je povezivanje mladih učesnika i pobornika alternativne kulture sa prostora šest zemalja. Mjesečni online magazin izlaziće na stranici mag.urbanbug.net , i na jednom mjestu imaćete vijesti, intervjue, infomacije i najave događaja iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Hrvatske i Slovenije.

Za upotpunjavanje fuzije koja obuhvata i objedinjuje sve najznačajnije tačke alternativne kulture u regiji, na prostoru Bosne i Hercegovine odgovoran je internet portal Clubvibes.info, koji bosanskohercegovačku publiku već godinama aktivno hrani najnovijim novostima iz svijeta elektronske muzike, a design, DTP i publishing povjeren je Symbiosis agenciji.

Clubvibes svim promotorima i ljubiteljima alternativne kulture nudi mogućnost saradnje na ovom projektu, a u cilju unapređenja i razvitka klupske scene. Tako se svi oni koji imaju neku zanimljivu najavu, vijest ili intervju mogu javiti na e-mail:  nele@clubvibes.info.

Prvi broj Mag Urban Bug on-line magazina izlašao je  4. decembra 2009. godine, a na prostoru Srbije izlaziće i print izdanje.

 

Youtube link za promo video bosanskohercegovačkog izdanja pogledajte OVDJE.


1 2 3 4 5

 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • Junski Urban Bug je online! 13.06.2010 u 17:59

   Junski Urban Bug je online!

   Junsko izdanje magazina za clubbing i urbanu kulturu – Urban Buga je pred vama.

  • Re(j)volucija na bosanski način 10.02.2010 u 12:13

   Re(j)volucija na bosanski način

   Kaže sjajni Elvir Laković Laka prije neki dan u nekom intervjuu da bi univerzalno rješenje za probleme na muzičkoj sceni BiH bilo da se osnovcima u škole uvede predmet nazvan „Radovanje tuđem uspjehu“. I, sjajni Laka je uveliko u pravu.

  • Siniša Tamamović – Limitless EP 13.01.2010 u 00:51

   Siniša Tamamović – Limitless EP

   Iz radionice techno maga Siniše Tamamovića ovog mjeseca stiže nam “Limitless”, snažna minimal techno saga, obogaćena remixom Alexa Baua.

  • Mladen Tomić – Fly and Drive 09.01.2010 u 23:15

   Mladen Tomić – Fly and Drive

   Italijanski Loose records objavio je u decembru „Fly & Drive“, masterpeace Mladena Tomića, DJ-a i producenta iz Banjaluke i člana sjajnog Urban Beat dvojca.

  • Pokrenut je SUB Magazin - domaći portal namjenjen subkulturi 08.01.2010 u 16:09

   Pokrenut je SUB Magazin - domaći portal namjenjen subkulturi

   Prvog dana nove godine sa radom je krenuo novi web magazin posvećen alternativnoj / indie art sceni u BiH i okolini.

  • Regionalno izdanje Urban Bug-a 27.11.2009 u 14:56

   Regionalno izdanje Urban Bug-a

   Urban Bug je najažurniji magazin za promociju klupske kulture u cijelom regionu. Pored internet portala postoji i printani magazin.

  • Valentino Kanzyani u banjalučkom klubu 04.09.2009 u 20:24

   Valentino Kanzyani u banjalučkom klubu "Kruna"

   U petak, 18. septembra u banjalučkom klubu „Kruna“ očekuje nas party na kome će uz domaćine, banjalučki Urban Beat (Mladen Tomić i Siniša Tamamović) i DJ Alexa, nastupiti i DJ Valentino Kanzyani iz Slovenije.

Učitavam...