Novosti

Lovely Day party – domaća podrška Mika, Cycle Six i DJ John Doe!Lovely Day party – domaća podrška Mika, Cycle Six i DJ John Doe!

Objavljeno: 02.09.2009 u 16:28
Autor: RedHead

Došlo je vrijeme da vam i zvanično predstavimo artiste iz BiH koji će 20. septembra u tuzlanskoj dvorani Mejdan, na veeeelikom ClubVibes partiju, stati rame uz rame sa Alexandrom Kowalskim i Jorisom Voornom.

U pitanju su DJ Mika iz Mostara, i Cycle Six i John Doe, koji će nam se predstaviti back 2 back setom!

DJ Mika je jedan od najrespektabilnijih techno producenata na kod nas. Kada ne izdaje na etiketama kao što je ugledni londonski Ying Yang, vođen pod budnim okom još jedne od ikona techno scene - Pedra Delgarda, onda dane provodi radeći na razvoju vlastitog Innervate Records vinil labela. Radeći na kolaboraciji sa DJ Ogijem, njihov track Avion se našao na oficijelnoj Mayday kompilaciji za 2007. godinu, što dovoljno govori o kako kvalitetnom i profesionalnom umjetniku se radi.

Povodom nastupa na partiju Lovely Day kaže:

''Svakako da mi je drago što ću nastupiti kao jedan od support DJ-eva. Što se tiče headlinera Voorna i Kowalskog, nisam ih pretjerano mnogo pratio u prošlosti. Ovo je prvi put da ih slušam uživo, a pošto će obojica raditi live act za mene je to veoma interesantno, jer je to faza rada u koju ja još nisam ulazio.''

Više o Miki potražite na njegovom MySpace ili FaceBook profilu.

Dinamični duo u sastavu Cycle Six i John Doe predstaviće nam se back to back setom. Ovakav način nastupa je nešto što ova dva DJ-a rade kada nastupaju zajedno. Razlog je taj što, pored prijateljskog odnosa, dugi niz godina posjeduju i isti osjećaj za muziku, te slične muzičke stilove koje preferiraju. Osim toga, sam vizuelni dio b2b nastupa je ugodniji za publiku i veća dinamičnost proizvodi dodatnu energiju koja se osjeti na plesnom podijumu.Euforiju očekivanja nastupa zvijezda večeri upotpunit će ova dvojica mladih i perspektivnih muzičara koji su povodom Lovely Day nastupa izrazili veliku radost, jer, kako kažu ''Voorn i Kowalski su imena koja na današnjoj techno sceni predstavljaju vrhunac producentskog i live act umijeća, čemu svjedoči ogroman broj svirki širom svijeta i njihov dugogodišnji kontinuitet na sceni.''

John Doe

Emir Aljukić a.k.a John Doe rođen je 1985. godine u Tuzli. Svoju ljubav prema elektronskoj muzici otkrio je sredinom devedesetih godina, no usljed ratne situacije u Bosni i Hercegovini do kultnih izdanja ovog zvuka došao je mnogo kasnije, što je utjecalo i na odgađanje početka njegove karijere. U novoj i rastućoj techno sceni Tuzle je u godinama 2001. i 2002. postao fanatični sljedbenik, slušaoc zvuka i promatrač DJ tehnika koje i sam koristi danas. Tokom 2008. zajedno je sa Cycle Sixom držao rezidenciju u House Clubu na jezeru Modrac, nedaleko od Tuzle. Tu su ugostili mnoge kolege iz gradova BiH, što mu je mogućilo svirke na mnogim lokacijama u BiH.

Aktivan rad na području dj-inga doveo je do toga da se John Doe odluči okušati i u području produkcije. Trenutno radi na svojim prvim izdanjima u kojima želi predstaviti svoju viziju tech house-techno zvuka.

Cycle Six

Dvadesetosmogodišnji DJ iz Lukavca, Jasmin Mrkaljević a.k.a. Cycle Six, počeo je svoju karijeru 2000. godine, iako je u kontakt sa elektronskom muzikom došao mnogo ranije. Na samom početku njegovog rada, hardtechno je način na koji su se mogli opisati njegovi setovi, gdje su dominirali zvuci Roba Acida i Cari Lakebuscha.

Pod velikim uticajem techno scene Tuzle i Lukavca koja je bila aktivno razvijena tokom 2002. Godine, Cycle Six se po prvi put upleo u produkcijske vode. Velika posvećenost i naporan rad su rezultirali izdavanjem EP-a za francuski Undercover Music label, nazvanim ''Master Piece''. Vinyl je prvi put izdat u novembru 2003., a doživio je i ponovno izdanje u aprilu 2004. EP je pronašao svoj put do setova velikana poput Gayle San, Dj Rush, Eric Powel, a zapažena je i pozitivna kritika od strane gospodina Laurent Garniera.

U augustu 2006. izdao je digitalno izdanje “Revival EP” na holandskom Fly Life labelu uz remix urađen od strane Dj Chipija. Tokom zadnje tri godine niz od nekoliko izdanja izdata su na domaćim i inostranim digitalnim labelima od kojih su neka postigla visoku prodanost na beatportu, poput “Wake up” tracka izdatom na CVM records, a uslijedile su i odlične recenzije na portalima elektronske muzike.

Nakon nastupa na prvom Loop Festu, Cycle Six zajedno sa Black Acidom (Fobia) u ljeto 2004. organizuje niz partya na jezeru Modrac pod nazivom Summer Dance, a kasnije aktivno učestvuje u organizaciji Loop Festa 2.

Njegovi setovi su u zadnje vrijeme prožeti novim technom, a sačinjava ih i dosta kvalitetnih minimal/tech-house tracka.

 


1 2 3 4 5

 • Komentari

  • RedHead 1RedHead 02.09.2009 u 18:22
   Bravo dječaci! :klepce
  • x_skater 2x_skater 03.09.2009 u 09:53
   Svaka čast omladino....
  • Incognito 3Incognito 03.09.2009 u 14:08
   hvala hvala...ja sam jbg excited :D samo slabo da smo mi vise omladina :D he he
  • LPC 4LPC 03.09.2009 u 19:12
   ma kakva omladina !?? to su klinci koji pluju po cesti.. hahah ima tu zivota za dugo. :))) hehehheeee
  • LPC 5LPC 03.09.2009 u 19:13
   peace
 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • DJ John Doe: Nebo je granica 03.01.2010 u 18:26

   DJ John Doe: Nebo je granica

   Emir Aljukić also known as DJ John Doe je neko u koga jako vjerujemo. Pripadnik mlađe generacije bosanskohercegovačke scene, Tuzlak koji ima dovoljno godina clubberskog staža da zna šta nam nedostaje, šta nas pomjera.

  • Nagradna igra za Lovely Day Party - dobitnici 15.09.2009 u 15:54

   Nagradna igra za Lovely Day Party - dobitnici

   Još samo jedan dan nas dijeli od velike žurke u tuzlanskoj dvorani Mejdan, na kojoj će svirati Alexander Kowalski, Joris Voorn, Mika, John Doe i Cycle Six.

  • Joris Voorn: Originalnost je jedini kvalitet 14.09.2009 u 20:38

   Joris Voorn: Originalnost je jedini kvalitet

   Dođite u Tuzlu u nedjelju, 20. septembra, obećavam vam da će to biti nezaboravna noć! Ovako je započeo razgovor sa jednim od hedlajnera velike žurke koja nas očekuje naredne nedjelje – Jorisom Voornom.

  • Karte za Lovely Day party u pretprodaji 10.09.2009 u 12:29

   Karte za Lovely Day party u pretprodaji

   Karte za veeeeliku žurku, koja se održava 20. septembra u tuzlanskoj dvorani „Mejdan“, a na kojoj će nastupiti Alexander Kowalski i Joris Voorn, puštene su u pretprodaju.

  • Alexander Kowalski: Spreman na sve! 07.09.2009 u 19:21

   Alexander Kowalski: Spreman na sve!

   U moru dobrih – on je među najboljima. U moru sličnih, on se i te kako ističe. U nedjelju, 20. septembra imaćemo svi zajedno priliku da ga vidimo u čujemo u tuzlanskoj dvorani Mejdan, na velikom Lovely Day partiju.

  • Lovely Day - promo video by Vedran Hamzić 27.08.2009 u 22:24

   Lovely Day - promo video by Vedran Hamzić

   Promo video za Lovely day party, dvorana Mejdan, Tuzla, 20. septembar, headliners: Alexandar Kowalski, Joris Voorn. Autor videa, Vedran Hamzić, muzike: Ajnspric. Enjoy!

  • LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla 27.08.2009 u 19:42

   LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla

   LOVELY DAY with Joris Voorn (Green/Sino, NL) Alexander Kowalski (Damage Music, Berlin) + support DJs 20.09.2009. / Dvorana Mejdan / Tuzla / 22:00h Cijena karte: pretprodaja 20 KM (Tuzla, korzo), na dan partya 25 KM

  • LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla 01.01.1970 u 01:00

   LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla

   CLUBVIBES PREDSTAVLJA LOVELY DAY Joris Voorn (Green/Sino, NL) Alexander Kowalski (Damage Music, Berlin) + support DJs 20.09.2009. / Dvorana Mejdan / Tuzla / 22:00h Cijena karte: pretprodaja 20 KM (Tuzla, korzo), na dan partya 25 KM

Učitavam...