Novosti

LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, TuzlaLOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla

Objavljeno: 01.01.1970 u 01:00
Autor: RedHead

CLUBVIBES PREDSTAVLJA LOVELY DAY Joris Voorn (Green/Sino, NL) Alexander Kowalski (Damage Music, Berlin) + support DJs 20.09.2009. / Dvorana Mejdan / Tuzla / 22:00h Cijena karte: pretprodaja 20 KM (Tuzla, korzo), na dan partya 25 KM

 

Info linija: +387 61 612 873
Info e-mail: lovelyday.mejdan@gmail.com
 
CLUBVIBES PREDSTAVLJA
 
U nedjelju, 20.09.2009. godine se u Tuzli, dvorana Mejdan održava party pod nazivom Lovely Day. Ovaj veliki događaj ugostit će dva svjetski poznata pruducentska i dj imena – Jorisa Voorna i Alexandera Kowalskog, koji će svoj nastup upriličiti u vidu live act-a. Kao što su već ljubiteljji dobrog zvuka u Bosni i Hercegovini, ali i regiji, navikli, internet portal za promociju elektronske muzike ClubVibes uvijek je podržavao kvalitetnu muziku, a ovaj put svoje fanove iznenađuje organiziranjem Lovely Day partija.
 

Karte se mogu nabaviti u Tuzli po cijeni od 20 KM u pretprodaji, a na dan partija će koštati 25 KM. Moguća je i on-line rezervacija putem e-maila: rezervacija@clubvibes.info. Bitno je napomenuti zainteresiranu publiku da će samo jedan dio karata biti pušten u pretprodaju, stoga požurite sa kupovinom svoje karte!


Naši ekskluzivni medijski pokrovitelji su:
BH Radio 1 (Sarajevo, BiH)
Najrasprostarnjeniji radio na području Bosne i Hercegovine koji će ujedno raditi live streaming sa partija u Tuzli
Klubskascena (Split, Hrvatska) – www.klubskascena.com
Portal za promociju elektronske muzike
Radio Vesta (Tuzla, BiH)
Radio koji aktivno prati sve tokove elektronske muzike u svijetu

Ostali medijski pokrovitelji:
Sarajevo-X, Urban Bug (Srbija), Brija Dot Com (Hrvatska), Tip.ba, Sarajevo.co.ba, Bih-x.info, Protest.ba, Tuzlalive.ba, Radio Kameleon, Radio Tuzla, Portal Mondo

Partner:
Centar Kreativnih Inicijativa Mladih Symbiosis
(www.project-symbiosis.com)
Info e-mail: lovelyday.mejdan@gmail.com
Info telefon: +387 (0)61 612 873
FB fanpage:
http://www.facebook.com/home.php#/pages/Lovely-Day-Mejdan-Tuzla/110686122206?ref=ts


Joris Voorn


Joris Voorn je DJ i producent iz Roterdama, Holandija. Sredinom devedesetih godina zainteresovao se za elektronsku muziku, a dj-ingom se počeo baviti 1997. godine. Na samom početku njegove karijere, interes mu je bio usmjeren ka house i techno pravcima.
Krajem 2000. godine počinje sa uspostavljanjem studija za produkciju sopstvene muzike. Prvi realizovani track izdat je na labelu Keynote, pod nazivom''Muted Trax pt.1''. Ovaj prvi EP zabilježio je veliki uspjeh, a mogao se čuti u setovima megapopularnih zvijezda kao što su Carl Craig, Laurent Garnier, DJ Rush and Technasia. 2003. izdao je ''Lost memories Pt.1'' na SINO labelu (Technasia), a nakon njega je uslijedio i ''Lost memories Pt.2'' koji je sadržao ''Incident''. Ovaj hit mogao se čuti na plesnim podijima širom svijeta. 

Uspjeh ''Incident''-a vodio je ka ostvarivanju prvog albuma, također na SINO labelu, a pod nazivom ''Future History''. Obuhvatajući tri godine ideja i inspiracije, ovaj album sa dvadeset trackova je nesumnjivo potvrdio Jorisa Voorna kao jednog od najbitnijih techno producenata.

U ljeto 2005. njegovo novo ostvarenje, label, pod nazivom ''Green'' ugledalo je svjetlo dana. Prvi realizovani track nosio je naziv ''A dedicated mind'', i postigao je planterani uspjeh. U to vrijeme je rakođer završavao DJ mix CD za The Fuse klub u Belgiji. Poslije Dave Clarke, DJ Helli i Technasia, Fuse je odabrao Jorisa Voorna za 4. izdanje svog internacionalnog mixa. Ovaj mix je, realizovan uz pomoć Albeton Live, sadržavao preko 40 trackova techno muzike.

2006. godine je na Voornovim ''Green'' labelu izašlo i drugo crossover izdanje pod nazivom ''MPX_309'', a moglo se čuti na setovima techno, minimal, house i trance dj-a. Iste te godine Voorn je završavao i novi album koji je izašao u junu 2007. godine. Ovo novo ostvarenje zvalo se ''From a deep place'', a sadržavalo je različite stilove elektronske muzike. Novi album odgovarao je više za slušanje elektronske muzke nego za plesne podije, i prihvaćen je s entuzijazmom od strane populacjie koja je pratila tu vrstu muzike.

2008. godina je za Jorisa Voorna predstavljala godinu remixa. Radio je na djelima umjetnika: Slam-a, Robert Babicz-a, Nic Fanciulli-a i Jerome Sydenham-a (Ibadan Records).

Kao DJ i performator u vidu live act-a, Joris Voorn je dospio u elitnu grupu internacionalnih dj-a čiji je muzički talenat stekao globalno priznanje. Nastupao je širom Evrope, Japana, Hong Konga, Kine, Singapura, Australije, Rusije, Brazila, Kolumbije, Izraela, Detroita, Chicaga i New York-a.
LABEL ''REJECTED''

Osnovan zajedno sa prijateljem Edwin Oosterwalom, label ''Rejected'' počeo je sa radom krajem 2006. godine. Prvi EP ovog labela sadržavao je dva tracka – ''SL3'' i ''Cliche'' i zabilježen je zavidan uspjeh. U okviru Rejected-a, Joris je stvarao više u duhu klupskih savremenih zvukova umjesto dosadašnji izleta u deep.

Drugi EP izašao je sredinom 2007. godine, i također je sadržavao dva tracka: prvi, realizovan sa dosta tech prizvuka pod nazivom ''Let's goo Juno'', i drugi, prateći, u duhu minimala - ''Lost''. Oba tracka su se dopala širokoj publici i potvrdila kvalitet i poziciju Rejected labela na elektro - muzičkoj sceni.

Alexander Kowalski 

Alexander Kowalski je u vodama elektronske muzike od 1997. godine. Prepoznatljiv je po svom techno producentskom radu i nastupima u vidu live acta. Do sada je ostvario četiri solo albuma, te nebrojivo mnogo singlova i remixa.
Sve je počelo sredinom devedesetih u Berlinu, kada je Kowalski uhvatio val prvih techno ostvarenja koja su do Evrope dolazila iz Detroita i New Yorka. Uskoro je počeo i sa sopstvenim producentskim radom i promovirao se u Tresoru, prvom berlinskom techno klubu. To je dovelo do njegovog prvog izdanja na Tresor labelu, pod pseudonimom DisX3. U to vrijeme je, zajedno sa DJ Stassy iz Sender Berlin osnovao techno duo pod nazivom ''Double X''.

Nedugo poslije toga, njegovo prvo potpuno izdanje izlazi na techno labelu ''Kanzleramt'', pod nazivom ''Echoes'' (2001). Veliki uspjeh, koji mu je omogućio dalje napredovanje, Kowalski postiže 2002. godine po izdavanju albuma ''Progress''. Iste te godine, zajedno sa Raz Oharom, pravi hit ''Hot Spot''. Razvijajući i usavršavajući svoje produkcijske vještine sa svakim novim izdanjem, Kowalski uskoro dobija primijetno priznanje za svoj inovativni zvuk, koji je kombinirao tehničku usavršenost i iznimnu dozu emocija. Nakon što je 2003. godine izdao svoj treći album, ''Response'', počinje kontinuirano nastupati u vidu live acta širom svijeta, i raditi remixe za renomirana imena elektronske scene kao što su Agoria, Dave Gahan, Funk D'Void, Sascha Funke i Paul Kalkbrenne.

U međuvremenu, Kowalski svoju muziku sve više počinje obogaćivati svojom strašću ka vokalima. Liričan ''Lock Me Up'' (feat. Turner) track jasno je pokazao koliki je potencijal Kowalski do tada čuvao za ovakvu vrstu muzike. 2006. na ''Different'' labelu (PIAS) izdaje album ''Changes'' koji je u poptunosti bio posvećen njegovom novom muzičkom usmjerenju. Smjelo prelazeći stilove u elektronskoj muzici, producirao je trackove sa dosta vokalnih imena, uključujući Khan-a ("House of Hell"), Fritz Kalkbrenner-a i Barcu Baxant.

U 2009. godini Kowalski je izdao dugo najavljivani track ''Damage'' koji je odlično prihvaćen od strane nejgovih fanova.

Kowalskijevi live act nastupi uvijek su moćni i upečatljivi. Svirajući u gradovima širom svijeta stekao je renome profesionalca koji zna kako zapaliti plesni podij svojim bas dominirajućim tech zvukom, dubokim harmonijama i čistim beatovima, te prepoznatljivom i neizostavnom kluberskom himnom ''Speaker Attack''. Postao je omiljen među kritičarima, koji su ga proglasili najboljim producetom, najboljim izvodžaćem live act-a, te ga dva puta nominirali za German dance award.
 
 


1 2 3 4 5

 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • Joris Voorn i Nick Cave na tvrđavi u julu! 04.02.2011 u 23:47

   Joris Voorn i Nick Cave na tvrđavi u julu!

   Novi bend Nik Kejva, Grinderman, koji je prošle godine izdao svoj drugi album, nastupa ovog ljeta na Petrovaradinskoj tvrđavi.

  • Nagradna igra za Lovely Day Party - dobitnici 15.09.2009 u 15:54

   Nagradna igra za Lovely Day Party - dobitnici

   Još samo jedan dan nas dijeli od velike žurke u tuzlanskoj dvorani Mejdan, na kojoj će svirati Alexander Kowalski, Joris Voorn, Mika, John Doe i Cycle Six.

  • Joris Voorn: Originalnost je jedini kvalitet 14.09.2009 u 20:38

   Joris Voorn: Originalnost je jedini kvalitet

   Dođite u Tuzlu u nedjelju, 20. septembra, obećavam vam da će to biti nezaboravna noć! Ovako je započeo razgovor sa jednim od hedlajnera velike žurke koja nas očekuje naredne nedjelje – Jorisom Voornom.

  • Karte za Lovely Day party u pretprodaji 10.09.2009 u 12:29

   Karte za Lovely Day party u pretprodaji

   Karte za veeeeliku žurku, koja se održava 20. septembra u tuzlanskoj dvorani „Mejdan“, a na kojoj će nastupiti Alexander Kowalski i Joris Voorn, puštene su u pretprodaju.

  • Alexander Kowalski: Spreman na sve! 07.09.2009 u 19:21

   Alexander Kowalski: Spreman na sve!

   U moru dobrih – on je među najboljima. U moru sličnih, on se i te kako ističe. U nedjelju, 20. septembra imaćemo svi zajedno priliku da ga vidimo u čujemo u tuzlanskoj dvorani Mejdan, na velikom Lovely Day partiju.

  • Lovely Day - promo video by Vedran Hamzić 27.08.2009 u 22:24

   Lovely Day - promo video by Vedran Hamzić

   Promo video za Lovely day party, dvorana Mejdan, Tuzla, 20. septembar, headliners: Alexandar Kowalski, Joris Voorn. Autor videa, Vedran Hamzić, muzike: Ajnspric. Enjoy!

  • LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla 27.08.2009 u 19:42

   LOVELY DAY - Dvorana Mejdan, Tuzla

   LOVELY DAY with Joris Voorn (Green/Sino, NL) Alexander Kowalski (Damage Music, Berlin) + support DJs 20.09.2009. / Dvorana Mejdan / Tuzla / 22:00h Cijena karte: pretprodaja 20 KM (Tuzla, korzo), na dan partya 25 KM

  • Alexander Kowalski @ Aquasella 2009 13.08.2009 u 11:49

   Alexander Kowalski @ Aquasella 2009

   Nastup Alexander Kowalski od prije par dana gdje je bio headliner zajedno sa: Carl Cox, Steve Lawler, Miss Kittin & The Hacker, Ben Sims, Oscar Mulero, Umek, Andrew Weatherall, Pet Duo i mnogim drugim. Kowalski Nastupa u Tuzli zajedno sa Joris Voornom, 20.09 2009 prvi dan Bajrama.

  • Joris Voorn @ Extrema Outdoor Festival 09 Juli 29.07.2009 u 23:48

   Joris Voorn @ Extrema Outdoor Festival 09 Juli

   Završen je još jedan Extrema Outdoor festival, jedan od mnogih festivala elektronske muzike u Holandiji. PogledajteKako je bilo na nastupu Joris Voorn-a. (Svira: Dosem - Beach Kisses (Joris Voorn Green Mix)

Učitavam...