Novosti

DJ Valida ponovo u Domu MladihDJ Valida ponovo u Domu Mladih

Objavljeno: 05.08.2009 u 08:45
Autor: x_skater

Ponosno vam predstavljamo jednu od najboljih i najtraženijih ženskih DJ-eva U Los Angelesu. Radi se o DJ Validi, koja je bosanskog porijekla. Valida je rođena u Gorazdu, a karijeru u show biznisu počinje još kao srednjoškolka u Baghdadu, gdje nastupa kao manekenka i pjeva.

Karijeru DJ-a počinje u Los Angelesu gdje je završila postdiplomske studije na UCLA - odsjek za svjetske kulture. Po pisanju URB magazina, Valida je obilježila 2001 godinu njenim dokumentarnim filmom „Contcentric Beats“ kao ljubavno pismo za Drum’n‘bass scenu.

Praveći ovaj izvanredni film o Drum’n‘bass kulturi, pojavila se želja da prodre u tajne te muzike i naući umjetnost miksanja. Ubrzo osniva svoj klub “PROPER” u srcu Hollywooda koji je godinama promovirao lokalne I internacionalne Dj-eve slobodnog duha i modernog zvuka.

DJ Valida po pisanju Los Angeles Timesa, kotira kao jedna od najvažnijih ličnosti u nočnoj sceni Los Angelesa. Momentalno radi i kao umjetnički kordinator za najvece hotele u Hollywoodu gdje je i rezidentni DJ u jednom od kultnih hotela Hollywooda „Standard Hollywood Hotel“

Valida je ujedno i zaštitno lice najveće kozmetičke kuče u Americi „WET AND WILD“.

Njena suptilna muzika, osječaj za lijepo i moderno, dovela ju je na stranice najčitanijih svjetskih magazina kao što su: Cosmopoliten, Marie Claire te Elle.

Nastupala je skoro u cijeloj Americi, ćest je gost u Tokiju, Hong Kongu, Maleziji i Meksiku.

 

Ovog ljeta, Valida nastupa u Sarajevu. Sviraće u Domu mladih 8. augusta sa renomiranim lokalnim Dj-evima Wedranom (Triptonite, Dom mladih) i Fochom (Resident DJ Doma mladih). Njena VIP promocija za medije, zakazana je u lounge prostoru Ronhill bar-a na platou Skenderija u 21 sat.


1 2 3 4 5

 • Komentari

  • RedHead 1RedHead 06.08.2009 u 01:52
   Je l' ovo nekakav hel ej pandan ladidi... Ili je sličnost slučajna? :P
  • InconnectionDJs 2InconnectionDJs 07.08.2009 u 15:45
   dj valida sucks;)
 • Ostavite komentar

Učitavam...