Novosti

Alex Morph za ClubVibes povodom debitantskog albuma...Alex Morph za ClubVibes povodom debitantskog albuma...

Objavljeno: 22.06.2009 u 16:09
Autor: x_skater

Dugo iščekivani album prvijenac jednog od najraznovrsnijih producenata današnjice, koji se ne neće ustručavati kombinirati trance, electro, tech ili house zvuk u svojim setovima, a pogotovo u produkciji koja osvaja širom svijeta

Osoba zbog koje je label Paul van Dyka – VANDIT odlučio promijeniti vizuelni identitet iz tradicionalne plave u ljubičastu boju, otkriva šta je to specijalno u vezi njega i njegove želje da spoji toliko toga nespojivog, album Purple Audio je nakon 11 godina rada konačno tu.

1. Zdravo Alex, jako malo vremena je ostalo do zvaničnog datuma izlaska tvog debitantskog albuma, jesi li nervozan?

Naravno! Totalno uzbudljivih nekoliko dana za mene i jedva čekam da se to konačno desi. Definitivno je pravo vrijeme za njegov izlazak i moji fanovi zaslužuju da dobiju prvi Alex MORPH album. Radujem se da čujem reakcije nakon izlaska, te mislim da će biti pozitivne!

2. Pratim te od prvih izdanja u tvojoj karijeri i zaista mi se dopada koncept upoznavanja uvijek nečeg novog u tvojoj muzici, konstantno novih ideja, mješanja određenih stilova, itd... Pretpostavljam da će i Purple Audio biti tako koncipiran?

Upravo tako! Znaš o čemu se radi... (smijeh)
Unio sam mnogo različitosti u album. Unio sam neke nove ideje i stavio one stvari koje ljudi očekuju uobičajeno od mene. Na kraju je ispalo kao odličan mix stilova i zvuka uopšte, u njemu se nalazi za svakog ponešto. To je bila moja želja radeći ovaj album!

3. Hajde sad da pričamo o mnogo komentiranom coveru albuma. Kako je došlo do ideje da se napravi takmičenje dizajnera. To je bila inovativna ideja, omogućiti izradu covera svima za jedan od najiščekivanijih albuma ove godine!

Hmm...isprva mi se činilo kao poremećena ideja, ali nakon što sam sa saradnicima razmislio o tome detaljno, pomislio sam zašto da ne?!
Postoji mnogo talentiranih dizajnera, a mnogi od njih ne mogu pokazati svoj dar, jer se ne bave tim profesionalno. Zbog toga smo željeli dati ovim ljudima priliku da pokažu što mogu. Feedback je bio nevjerovatan i dobili smo mnogo kreativnih rješenja, što je bilo odlično vidjeti. Dakle, natječaj je bio potpuni uspjeh!

4. Već 13. juna je party povodom izlaska albuma u Bohumu, Njemačka, Pretpostavljam da vjeruješ u sretnu 13-ticu. Otkrij nam neke specijalitete koje čuvate za subotu, što možemo očekivati od gosp. MORPH-a?


Ma, broj 13. je puka koincidencija, a i album ima 15 trackova, ne znači ništa (smijeh)!
Ono što se može očekivati tu noć je, naravno, prezentacija trackova sa albuma, također posjetioci će imati priliku kupiti novi album, te neke interesantne stvari specijalno kreirane za tu priliku.
Osim toga ovaj party je i prilika za proslavu 150. epizode Heavens Gate radio emisije, koja ima izvrsnu slušanost širom planete. Imamo sjajan line up (Woody van Eyden, Roger Shah, Kuffdam, David Forbes, itd...), ako imaš priliku da budeš tu, ne propuštaj, ozbiljan sam!

5. Ok, nakon puno priče o tvom novom albumu, ko je po tebi najbolji „nadolazeći“ producent u ovom momentu?

Teško je odgovoriti na to, zbog toga što ima tako mnogo kvalitetnih ljudi, potpuno nepoznatih kao i onih koje već pratim i koji imaju kontinuitet kvaliteta. Zato ne mogu dati precizan odgovor na ovo pitanje, izvini.

6. A što se tiče ljetnog rasporeda....

13.06.2009 - Album Worldrelease Party + 150th Episode HeavesGate (Bochum, Germany)
19.06.2009 - Club Versus (Nicosia, Cyprus)
27.06.2009 - Central Studios (Utrecht, Holland)
02.07.2009 - Cream at Amnesia (Ibiza, Spain)
18.07.2009 - Reincarnation (Cork, Ireland)
01.08.2009 - Nature One (Kastellaun, Germany)
08.08.2009 - Intuition Summer Festival (Overveen, Holland)
09.08.2009 - Judgement Sunday at Eden (Ibiza, Spain)
15.08.2009 - EH1 music festival (Edingburgh, Scotland)
28.08.2009 - Sankeys (Manchester, England)
29.08.2009 - Air (Birmingham, England)
05.09.2009 - London Nightclub pres. HeavensGate (Dundee, Scotland)

7. Hvala Alex za ovaj kratki intervju., ClubVibes ti želi uspješan start novog albuma i puno uspjeha u godinama koje dolaze!

Hvala puno Clubvibesu, nadam se da ćemo pričati ponovo!


Za CV razgovarao: Ajnspric


1 2 3 4 5

 • Ostavite komentar

 • Vezane vijesti

  • DJ Jawoo iz Mostara: Remiks za etiketu Hamburg Aufnahmen! 15.06.2010 u 10:52

   DJ Jawoo iz Mostara: Remiks za etiketu Hamburg Aufnahmen!

   Mostarski producent Marinko Vujević aka DJ Jawoo ovog mjeseca potpisaće ugovor sa uglednom njemačkom etiketom "Hamburg Aufnahmen", pod čijim okriljem se nalaze i Alex Young, Hans Bouffmyhre, Glitter, Federico Milani...

  • Valentino Kanzyani u banjalučkom klubu 04.09.2009 u 20:24

   Valentino Kanzyani u banjalučkom klubu "Kruna"

   U petak, 18. septembra u banjalučkom klubu „Kruna“ očekuje nas party na kome će uz domaćine, banjalučki Urban Beat (Mladen Tomić i Siniša Tamamović) i DJ Alexa, nastupiti i DJ Valentino Kanzyani iz Slovenije.

Učitavam...