Novosti

No Government na Burn DJ natjecanjuNo Government na Burn DJ natjecanju

Objavljeno: 03.05.2014 u 11:25
Autor: otherworld

Mostarski dvojac No Government osvojio prolazak na Burnovom DJ natjecanju

Popularni mostarski duo No Government, iza čijeg se imena kriju Andrej Jelić i Ernest Galić, putuju u Sarajevo povodom njihvog prolaska u finale najvećeg Burn DJ natjecanja. Potaknuti time, dečkima smo postavili nekoliko pitanja vezanih za Burn natjecanje, također i za dugoodišnju suradnju i rad na sceni.

Otkud ideja za naziv No Government i zajedničku suradnju?

Ideja je došla kad je naš grad Mostar ostao bez vlade i gradonačelnika na više od godinu dana, točnije na 453 dana. Upravo tada nekada smo počeli surađivati zajedno. Do tada je svatko radio na vlastitim projektima. Andrej je ved dugi niz godina bio dj, a Ernest je dugo svirao bubnjeve u jednom bendu i pomalo se bavio produkcijom. Spontano nas je spojila ljubav prema elektronskoj glazbi i odlučili smo spojiti sva svoja iskustva u jedno zajedničko. Kad je došlo pitanje imena, promatrajudi ondašnji problem bezakonja u gradu, došlo je do imena No Government.

Koji je bio prvi zajednički EP koji ste napravili?

Prvi zajednički projekt je bilo cijelo izdanje, točnije No Government EP, koji je izašao za jedan poznati talijanski label "Italo Business". Čitav EP je bio u stilu techna, minimala, tech housa. Kako je to bio naš prvijenac, nismo imali velika očekivanja, ali je to bio dobar početak koji je otvorio vrata za neke nove suradnje i neka nova poznanstva jer smo se tada prvi put predstavili kao No Government, a ne kao pojedinci. Nakon toga su krenula veda izdanja za puno više labelova, tako da ih sada brojimo više od 20 u svojoj karijeri. Ističemo EP izdanje na hrvatskom labelu Family Grooves, pod nazivom ''The Bell Ringing'', kojeg je u svoj set često uvrštavao poznati techno guru Christian Varela i izdanje na kanadskoj etiketi InterTech pod nazivom ''Nazca EP'' koju je ''vrtio'' slovenac Tommy Declarque. Također neka od imena sa kojima smo nastupali su: Funkagenda, Terry Francis, Silicon Soul, Kaiserdisco, Siniša Tamamovid, Mladen Tomic, Marko Nastic, Marko Milosavljevic, Baggi Begovic, Tarkan, Ivan Komlinovic, Pero Fullhouse te mnogi lokalni mostarski dj-evi.

Koja vam je svirka bila najdraža?

Svaka svirka nosi neko novo iskustvo, novi doživljaj i svaka je posebna na svoj način. Ne možemo izdvojiti neku posebno, iako možemo redi da smo ljubitelji manjih, intimnijih svirki u manjim klubovima. Takve svirke za sobom nose onaj pravi osjedaj pokreta undergrounda i ljubitelja elektronske glazbe, govori Andrej.

 Osnovali ste i grupu "the Next generation of underground". Zbog čega je grupa osnovana?

Grupa je osnovana u suradnji s našim prijateljem i DJ-em Gianni Motto-om, s ciljem da se ljude vrati u godine u kojima je počeo underground pokret, koji je zapravo poticao iz podruma jer smo bili nezdovoljni politikom vođenja grada koja zapravo ne dopušta klubovima da rade kasno u noc, tj jutro. Također je ideja došla kao posveta mostarskom kubu "Next" koji u svojoj bogatoj povijesti broji mnogobrojne, ponajbolje partije koji su se održavali na ovim prostorima. Revoltirani lošom gradskom politikom i sami smo svirali u tom klubu i to upravo u podrumu, pojašnjava namErnest.

Prošli ste u finale Burn natjecanja? Što vas dalje očekuje i kako je izgledao vaš put na tom natjecanju?

Natjecanje je trajalo mjesec i pol dana. Mi smo se prijavili spontano i odlučili smo staviti live mix koji smo svirali baš u "Nextu". Prošli smo, i sljededi korak je natjecanje u Sarajevu. Imali smo veliku podršku svojih prijatelja i fanova bez kojih, velikim dijelom ovo sve ne bi bilo mogude pa im se i ovim putem želimo još jednom zahvaliti na bezrezervno pruženoj potpori, poručuju Ernest i Andrej svojim prijateljima i fanovima.

Osim natjecanja, možemo li očekivati neke nove stvari od No Governmenta u skorije vrijeme?

Osim priprema za Burn natjecanje, zbog zapaženosti naših prethodnih izdanja, pojavilo se zanimanje nekoliko novih labelova za naš rad. Neki od njih su suradnja sa potrugalskim dj-evima, producentima i vlasnicima "Hush" recordsa, Magillian-om i Mikaologic-om, koji inače prate i podupiru naš rad, i koji su nam dali priliku da napravimo remix trake Xenophobia za njihov label. Također smo dobili ponudu od našeg prijatelja i dj-a Lazy Buga da radimo za njegov label "Robotica" records.Takodjer tu je i remix koji smo radili za Alena Milivojevica,a i izlazi za Decoded Mini Records. Ono što nas posebno veseli je priprema velikog partija, tu u rodnom gradu, za sve naše prijatelje ifanove koji su glasovali za naš prolazak na Burnovom natjecanju.

Facebook: https://www.facebook.com/NoGovernmentOfficial?ref=br_tf

Soundcloud: https://soundcloud.com/nogovernment

Beatport: http://www.beatport.com/artist/no-government/140813

Twitter: https://twitter.com/NouGovernment

 

 

Razgovarala: Katarina Ježin


1 2 3 4 5

  • Ostavite komentar

Učitavam...