Forum DJ/Producer Interviews/News/Discussions

Alex Morph za ClubVibes povodom... (Posjeta: 682 )
Autor Odgovor
RedHead
Administrator
Postova: 26
Lokacija: Banja Luka
Zanimanje: web journalist
Age:41
[colleft]Image[/colleft]Dugo ičekivani album prvijenac jednog od najraznovrsnijih producenata dananjice, koji se ne neće ustručavati kombinirati trance, electro, tech ili house zvuk u svojim setovima, a pogotovo u produkciji koja osvaja irom svijeta, osoba zbog koje je label Paul van Dyka VANDIT odlučio promijeniti vizuelni identitet iz tradicionalne plave u ljubičastu boju, otkriva ta je to specijalno u vezi njega i njegove elje da spoji toliko toga nespojivog, album Purple Audio je nakon 11 godina rada konačno tu.

1. Zdravo Alex, jako malo vremena je ostalo do zvaničnog datuma izlaska tvog debitantskog albuma, jesi li nervozan?

Naravno! Totalno uzbudljivih nekoliko dana za mene i jedva čekam da se to konačno desi. Definitivno je pravo vrijeme za njegov izlazak i moji fanovi zasluuju da dobiju prvi Alex MORPH album. Radujem se da čujem reakcije nakon izlaska, te mislim da će biti pozitivne!

2. Pratim te od prvih izdanja u tvojoj karijeri i zaista mi se dopada koncept upoznavanja uvijek nečeg novog u tvojoj muzici, konstantno novih ideja, mjeanja određenih stilova, itd... Pretpostavljam da će i Purple Audio biti tako koncipiran?

Upravo tako! Zna o čemu se radi... (smijeh)
Unio sam mnogo različitosti u album. Unio sam neke nove ideje i stavio one stvari koje ljudi očekuju uobičajeno od mene. Na kraju je ispalo kao odličan mix stilova i zvuka uopte, u njemu se nalazi za svakog poneto. To je bila moja elja radeći ovaj album!

3. Hajde sad da pričamo o mnogo komentiranom coveru albuma. Kako je dolo do ideje da se napravi takmičenje dizajnera. To je bila inovativna ideja, omogućiti izradu covera svima za jedan od najičekivanijih albuma ove godine!

Hmm...isprva mi se činilo kao poremećena ideja, ali nakon to sam sa saradnicima razmislio o tome detaljno, pomislio sam zato da ne?!
Postoji mnogo talentiranih dizajnera, a mnogi od njih ne mogu pokazati svoj dar, jer se ne bave tim profesionalno. Zbog toga smo eljeli dati ovim ljudima priliku da pokau to mogu. Feedback je bio nevjerovatan i dobili smo mnogo kreativnih rjeenja, to je bilo odlično vidjeti. Dakle, natječaj je bio potpuni uspjeh!

4. Već 13. juna je party povodom izlaska albuma u Bohumu, Njemačka, Pretpostavljam da vjeruje u sretnu 13-ticu. Otkrij nam neke specijalitete koje čuvate za subotu, to moemo očekivati od gosp. MORPH-a?


Ma, broj 13. je puka koincidencija, a i album ima 15 trackova, ne znači nita (smijeh)!
Ono to se moe očekivati tu noć je, naravno, prezentacija trackova sa albuma, također posjetioci će imati priliku kupiti novi album, te neke interesantne stvari specijalno kreirane za tu priliku.
Osim toga ovaj party je i prilika za proslavu 150. epizode Heavens Gate radio emisije, koja ima izvrsnu sluanost irom planete. Imamo sjajan line up (Woody van Eyden, Roger Shah, Kuffdam, David Forbes, itd...), ako ima priliku da bude tu, ne proputaj, ozbiljan sam!

5. Ok, nakon puno priče o tvom novom albumu, ko je po tebi najbolji nadolazeći producent u ovom momentu?

Teko je odgovoriti na to, zbog toga to ima tako mnogo kvalitetnih ljudi, potpuno nepoznatih kao i onih koje već pratim i koji imaju kontinuitet kvaliteta. Zato ne mogu dati precizan odgovor na ovo pitanje, izvini.

6. A to se tiče ljetnog rasporeda....

13.06.2009 - Album Worldrelease Party + 150th Episode HeavesGate (Bochum, Germany)
19.06.2009 - Club Versus (Nicosia, Cyprus)
27.06.2009 - Central Studios (Utrecht, Holland)
02.07.2009 - Cream at Amnesia (Ibiza, Spain)
18.07.2009 - Reincarnation (Cork, Ireland)
01.08.2009 - Nature One (Kastellaun, Germany)
08.08.2009 - Intuition Summer Festival (Overveen, Holland)
09.08.2009 - Judgement Sunday at Eden (Ibiza, Spain)
15.08.2009 - EH1 music festival (Edingburgh, Scotland)
28.08.2009 - Sankeys (Manchester, England)
29.08.2009 - Air (Birmingham, England)
05.09.2009 - London Nightclub pres. HeavensGate (Dundee, Scotland)

7. Hvala Alex za ovaj kratki intervju., ClubVibes ti eli uspjean start novog albuma i puno uspjeha u godinama koje dolaze!

Hvala puno Clubvibesu, nadam se da ćemo pričati ponovo!


Za CV razgovarao: Ajnspric

Poruku uredio: Nele, 10.06.2009 u 00:16
reis_sogi
Party people
Postova: 26
Lokacija: ZDici
Zanimanje:
Age:34
:yes:best za intervju
svakako, jedan od najičekivanjih albuma
nikad bolje nije zvučao

Učitavam...